Aranıyor...
16 Aralık 2014 Salı
Salı, Aralık 16, 2014

Atölye Güvenliği ve Kurallar


Ders başlamadan önce atölye önünde bütün öğrencilerin hazır olmaları, oturma sırasına göre sıraya girmeleri ve sessizce beklemeleri gerekmektedir.

Öğrenciler yerlerine otururken masaların arkasından dolaşılacak ve gürültü yapmamaya dikkat edeceklerdir.

Ders bitiminde her öğrenci kullandığı araç-gereci orta masaya getirip teslim edecektir. Kullanılan araç-gerecin zarar görmesi durumunda Öğretmene olay anında bilgi verilecektir.

Sınıf defterinin atölyeye getirilmesi ve götürülmesinden, atölyeye giriş ve çıkışta düzenin sağlanmasından sınıf başkan ve yardımcısı sorumludur.

Dersi biten sınıftaki her öğrenci atölyeden çıkmadan önce kendi masasını temizleyecek, nöbetçi öğrenciler atölyeyi temizleyecek, sıra ve masaları düzenleyeceklerdir.

İş güvenliği için yasaklayıcı ve uyarıcı tabelalara, işaretlere uyunuz.

Çalışmasını bilmediğiniz araçları kullanmayınız ve emin olmadığınız konularda mutlaka Öğretmene danışınız.

Araç-gereçleri kullanırken işlem sırasına ve kullanma yönergelerine uyunuz.

Dikkatsizlik, bilgisizlik ve şakalaşma sonucunda kaza meydana gelebileceğini ve bu kazaların yaralanma hatta ölümle sonuçlanabileceğini unutmayınız.

Çalışan öğrencilerin hareketlerini engellememek için birbirinize fazla yaklaşmayınız ve güvenli bir hareket alanı bırakınız.

Kesici, delici, yanıcı vb. tehlikeli araç-gereçleri Öğretmen gözetiminde olmadan kendi başınıza kullanmayınız.

Herhangi bir kaza-yaralanma durumunda hemen Öğretmene bildiriniz. Bana bir şey olmaz, nasıl olsa geçer gibi düşüncelerle olayı gizlemek sonucunda mikrop kapabilir, tetanos hatta kangren olabilirsiniz.
 
Back to top!